helder hoofd wijs hartmoedige interactieduurzaam geluk

Welzijn & R.o.i

Download onze whitepaper

WETENSCHAP + BUSINESS CASES

Het welzijn van de mens voorop in de organisatie. Het werkelijk R.O.I is werkgeluk en een gezonde florerende organisatie die bijdraagt aan de maatschappij en zorg draagt voor de planeet. Wat zeggen grote bedrijven als SAP over de implementatie van Mindfulness? Bekijk de Tedtalk van SAP’s Chief Mindfulness Officer en voor meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness training; download onze whitepaper

Hoe wij werken in organisaties:

Incompany 

Sinds ruim 10 jaar werken we samen met Effectory, Europa’s medewerkersfeedbackleider, omarmt welzijn en mindfulness als integraal onderdeel van hun Learning and Development-programma. Deze toewijding komt voort uit hun kennis wat medewerkers en een organisatie nodig hebben en voor welzijn, betrokkenheid en strategisch HR-succes. Samen met MO bedenken we continu maatwerk inspelend op de thema’s die leven bij medewerker, klant en in de maatschappij. Deze video samenwerking voor ‘Blue Monday’ is een mooi voorbeeld.  

Mindful werken 

Deze mindful werken training kunnen mensen zelf aanvragen via hun ontwikkelbudget. De aanvragen jaarlijks toe door mond op mond reclame. De training biedt deelnemers de tools om stress te verminderen, focus te vergroten en emotionele veerkracht op te bouwen, en leert hoe welzijn in de werkdag te prioriteren. Deelnemers ervaren meer innerlijke rust en zelfvertrouwen en durven uitkomen voor wat ze vinden, waardoor een bevlogen samenwerkingsdynamiek ontstaat en zowel deelnemer als organisatie kan ontwikkelen.

Duurzaam Leiderschap

De leiderschapsontwikkeling bij partner AES is gefaciliteerd door een mix van Groepstraining van lokaal en internationale leiders en lange termijn individuele Leiderschapstrajecten.Waarbij de individuele training de progressie op teamniveau verhelderd en versneld.

Intern Mindfulness Netwerk – Mindful Project Leider

Een van onze interim Mindful Project leiders is co-founder van het EY Mindfulness Netwerk. Middels Webinars & Online trainingen worden medewerkers uitgenodigd mindful te werken en ontwikkelen. Daarnaast werken wij aan de Team Ontwikkelings Trajecten.

Balans Werk en Thuis Thema Trainingen

Naast de Mindful Basis Training biedt gemeente Alkmaar middels de Alkmaar Academie haar medewerkers 3 thema trainingen aan. Deze bestaan uit twee individuele sessies om persoonlijke patronen en ontwikkelingswensen te verduidelijken en 4 groepssessies. De huidige trainings thema’s zijn: Afleiding of Aandacht of Werk Prive Balans of Fysieke intelligentie. De trainingen zijn voor iedereen beschikbaar en zijn geschikt voor verdieping en opfrissing van de Mindfulness Basis training.

Organisatie Interviews

Evaluatie | Vitaliteit & Welzijn | Zelfmanagement 

Naam: Lambert Mutsaars | Rabobank

Welke training heb je gevolgd? Vitaliteit & welzijn | Zelfmanagement
Welk cijfer zou je deze training geven? 8,5

Wat is je grootste inzicht, take out of verandering? Meditatie, accepteer jezelf zoals je bent (emoties en gedachten horen daar óók bij) en loskomen van automatische reacties/patronen (geeft meer flexibiliteit in communicatie)

Hoe heb je de begeleiding ervaren? Prettig en persoonlijk

Wat zou er nog aan het programma, de begeleiding of de faciliteiten en verzorging verbeterd kunnen worden? niets

RATIONEEL | BETA en MINDFUL

Ik heb ben opgeleid en (was) werkzaam in een BETA-omgeving, rationaliteit staat op nummer één, echter tijdens het werk (en natuurlijk ook privé) komen ook gedachten, emoties, gevoelens, etc. naar boven.

In deze training is daar veel aandacht aan besteed, dat die er ook bij horen en hoe ik daar mee om kan gaan (niet wegdrukken/negeren), evenals meditatie, wat stress met je doet én het loskomen van automatische reacties (patronen in communicatie).

Vaardigheden die iedereen overal kan gebruiken. Ik ben er meer authentiek (bij mezelf) door geworden en ervaar een grotere innerlijke rust, het wat ik zocht in de training. 

Evaluatie | Vitaliteit & Welzijn | Zelfmanagement 

Naam: Henk Morrenhof | Rabobank
Welke training heb je gevolgd? De essentie van Welzijn @work
Welk cijfer zou je deze training geven? 9

Wat is je grootste inzicht, take out of verandering? Dat het wel goed zit met mij vwb empathie: van onbewust bekwaam => bewust bekwaam. Meer rust door structureel meditatie. Bewuster aanwezig en rustiger. Welke mensen echt belangrijk voor mij zijn en hun impact op mij.

Hoe heb je de begeleiding ervaren? Zeer prettig, het is goed zoals het is en mooie toevalligheden ontdekt.

Wat zou er nog aan het programma, de begeleiding of de faciliteiten en verzorging verbeterd kunnen worden? Door omstandigheden heeft het wat langer geduurd eigenlijk wel positief dat het wat langer heeft geduurd.

GOED ZOALS IK BEN 

> Hoe heb je de training ervaren als je deze vergelijkt met je verwachtingen en redenen om de training te doen? Moeilijk om exact een de verwachtingen te verwoorden. Ik ben er  enigszins blanco in gegaan, uiteraard wel met een bepaald doel, nl verbeteren van mijn welzijn door meer rust te vinden. Moet dus concluderen dat dat zeker is gelukt, naast meer rust ook meer in het moment  zijn. 

Welk inzicht is je het meest waardevol?
De ontdekking dat  het vwb empathie wel goed zit. De pauzemomentjes  en meditatie brengen mij echt rust en in het moment zijn.

Waarom zou je anderen deze training gunnen?
Omdat het bijdraagt aan welzijn, door meer in het moment te zijn. Het mij meer inzicht heeft gegeven in de werkelijk belangrijke zaken voor mij zelf.

Review | Duurzaam Leiderschap

Ik wil graag mijn enthousiasme delen over mijn recente ervaring met de training duurzaamheid leiderschap en jullie motiveren om deze kans te grijpen. Het heeft mijn perspectief op leiderschap volledig getransformeerd en heeft me in staat gesteld om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen mijn organisatie.

De training  heeft me een diepgaand begrip gegeven van de complexe uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd op het gebied van duurzaamheid. Het heeft me bewust gemaakt van de impact van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu, de samenleving en toekomstige generaties. Dit bewustzijn heeft een blijvende invloed gehad op mijn besluitvormingsproces en heeft me gemotiveerd om duurzaamheid centraal te stellen in al mijn leiderschapsbeslissingen.

Als leidinggevende, kan ik met volle overtuiging zeggen dat deze training mijn effectiviteit en impact aanzienlijk heeft vergroot. Het heeft me geholpen om een visionaire leider te worden, die de uitdagingen van duurzaamheid begrijpt en de leiding neemt in het vormgeven van een duurzamere toekomst.

Ik moedig jullie aan om de training duurzaamheid leiderschap te overwegen en deze kans te benutten om jullie leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en bijdragen aan een duurzamere wereld en vooral ook hoe je meer als mens kan bereiken als je bewust bent.

Met vriendelijke groet,

Djurmy Mohansingh

Senior Accountmanager KPN Health

Review | Mindful werken 

Ik ervoer steeds minder plezier in mijn werk, hard werken en aan het einde van de dag een ontevreden gevoel. Steeds meer brandjes blussen, steeds minder tijd voor werk dat mij werkelijk voldoening geeft, onderzoek, achtergrond voor goede voorbereiding van topdeals. Lage tolerantie naar collega’s die fouten maakten, snelle frustratie bij mails. Ook mijn lichaam gaf signalen, te hoge bloeddruk, snel vermoeid. Hartproblemen, na onderzoek, voornamelijk stress gerelateerd. Door de mindful werken training en iedere werkdag te mediteren heb ik meer regie op wat ik doe. Nooit gedacht dat ‘moeiteloos werken’ met momenten ook werkelijk te ervaren is. Het effect van mijn persoonlijke patronen op stress (de pleaser) is een grote omslag geweest. De training is ook heel praktisch en leert je mindfulness integreren in de werkdag. Sabine is warme pragmatische trainer die maatwerk levert, confrontatie niet schuwt en ook humor kan inzetten.
– Bankier | traject 2022 | MO Trainer Sabine van der Post

Case Story | Bankier ‘Van stress naar moeiteloos werken’

ALLES BEGINT MET EEN ONTMOETING

Online of off line. We houden van exploreren van uitdagingen en behoeften binnen jullie organisatie in een persoonlijk gesprek op locatie of online.

contact