helder hoofd wijs hartmoedige interactieduurzaam geluk

Training Mindful Werken | Individueel | Intensief | Online

Ervaar jouw aandachtskracht

Bewust aanwezig zijn op je werk maakt dat je kunt kiezen hoe je omgaat met de uitdagingen van de dag. Of dat nu moeilijke klanten, een stressvolle opdracht of een uitdagende collega is. Of juist verveling in een rustige periode. Je leert hoe je uitdagingen transformeert en daardoor groeit en meer plezier en lichtheid en focus in je werkdag brengt.

Doelen van deze training

  1. Stressreductie
  2. Mentale gezondheid; minder vastzitten in denken, piekeren
  3. Emotionele gezondheid; minder vastzitten in zelfkritiek, onzekerheid, perfectionisme en controle en meer innerlijke vriendelijkheid, tevreden zijn, compassie en levensvreugde.
  4. Minder afgeleid zijn;  aandachtsmanagement; meer aanwezig zijn in het moment en bewust acteren op uitdagingen in het heden, bewust de aandacht kunnen richten, open focus ipv over focus en afleiding.
  5. Minder gejaagd werken, meer vanuit innerlijke rust en ontspanning
  6. Van ‘onwetendheid’ over emotie-regulatie, stress, het zenuwstelsel en universele geconditioneerde patronen naar basiskennis en inzicht.

Jouw unieke werkstijl
Je werkt 90.000 uur in je leven! Waardevolle tijd! Je hebt zin om tijdens je werk lekker in je vel te zitten en vanuit ontspanning en je positieve intenties je dag aan te gaan. En je hebt ook veel vragen. Hoe ga ik om met stress. Met werkdruk? Hoe behoud ik focus of juist creativiteit. En hoe ga ik om met die moeilijke collega of dat project wat ik graag wil doen maar niet aandurf.  Ontdek wat aandacht voor je kan doen. Dit traject is maatwerk; in een grondige intake onderzoeken we jou werkstijl en focus in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling voor deze training.

Sta bewuster in je werkende leven.
Geef betekenis aan je dag.

Uit onderzoek blijkt dat we 47% van de tijd zijn afgeleid en ons leven voor een groot deel draait op de automatische piloot. Waar de kans groot is dat je opgaat in gedachten en onbewust reageert vanuit een gesloten mindset en makkelijk meegevoerd wordt door uitdagingen en prikkels om je heen.
Soms werkt dit (een tijd) prima, vaak levert het stress op. Hoe dan ook je werkt niet vanuit je natuurlijk aanwezige potentieel van innerlijke rust en helderheid maar vanuit oude delen van je brein. Deze delen van je brein willen je vaak beschermen voor (sociaal) gevaar, alles houden bij het oude veilige bekende (geen groei) of maken dat je onnodig ‘aan’ blijft staan. Wil je echt een verschil maken kun je vanuit een heel ander vaatje leren tappen. Mindfulness is een natuurlijke vaardigheid die ieder mens kan trainen.

Transformeer oude patronen

Mindfulness leert je niet alleen meer bewust aanwezig te zijn. Het maakt ook dat je gedragspatronen van jezelf en anderen leert herkennen. Daarbij trainen we meteen vriendelijkheid want ons denken is snel geneigd tot innerlijke kritiek. Niets persoonlijks, zo werkt je brein vanuit de oude programmering. We trainen vrijheid; je leert oprechter om te gaan met emoties en gedachten. Dit brengt innerlijke rust en helderheid. Het vertrouwen en de kracht die daaruit voortvloeien kun je de basis van je dag laten worden.

Moeitelozer werken

Je maakt bewust ruimte voor keuze in je werkhouding en contact, plezier, aandacht voor de mensen om je heen en ruimte voor creatieve processen. Moeitelozer werken met meer voldoening.

Mediteren: realiteitszin hervinden

Zonder kennis en ervaring heerst er de gedachte dat meditatie zweverig is. Ruim 35 jaar wetenschappelijk onderzoeken waarbij de laatste 10 jaar focus op neurowetenschap laat zien dat er daadwerkelijk verandering plaats vindt in het brein, in beleving en gedrag bij beoefening van mindfulness meditatie. Het leren richten van de aandacht, in het heden centreren en de relatie met gedachten en bewustzijn van mentale concepten geeft meer balans en een completere realiteit dan de onbewuste automatische gekleurde lens en patronen.

Training Werken met aandacht

In dit individuele traject innoveer je je werkende leven met de kracht van aandacht. We werken in 9 trainingssessies van  50 minuten, online over een periode van 3 maanden. Dagelijkse aandachtsoefeningen (meditatie) zijn basis onderdeel van dit traject en maken het verschil. 

Programma

Sessie 1 – Intake | Ijkpunt & doelen
Sessie 2 – Stop werken op de automatische piloot
Sessie 3 – Bewustzijn van hindernissen gedurende je werkdag
Sessie 4 – Ademhaling en het landschap van (Werk)stress
Sessie 5 – Acceptatie als basis voor succesvolle actie
Sessie 6 – Zelfcompassie & de relatie met je werkpatronen 
Sessie 7 – Gedachten zijn geen feiten; open mind op de werkvloer
Sessie 8  – Ik en de ander – spiegels, veiligheid, compassie en medevreugde. 
Sessie 9  – Focus op borging van het geleerde in je werk en leven

Tools

Reader Mindful Werken
Praktische werksheet per sessie 
Meditaties via Insight Timer of Soundcloud
Live meditatie iedere werkdag 08.30 – 08.45 uur via Insight Timer 
Aanbod inspirerende video’s, films en literatuur

 

Past Werken met aandacht bij jou?

Deze training is voor:
Professionals in loondienst en zelfstandig ondernemers.

  • Je bent aan het werk bij een organisatie of als zelfstandige
  • Je bent bereid jezelf beter te leren kennen, ook de minder prettige kanten
  • Je bent in staat dagelijks aandachttraining in te plannen ( 5 – 40 minuten)
  • Je bent bereid deze 4 maanden als experiment zien

Commitment en tijd.

Tijdens de training vragen we je dagelijks minimaal 20 minuten per dag te oefenen. No training no glory. Mindfulness training is zoals leren piano spelen, dat gaat niet lukken door erover te lezen of naar een leraar te luisteren. Je leert door het te doen. Dus ben jij bereid om dagelijks momenten van aandacht, rust en training in te plannen?

Trainers

– Sabine van der Post  
– Josta Kolkman
– Angela Wind 

 

Vergoedingen

Professionals in loondienst: vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget persoonlijke ontwikkeling, preventie of een ziekteverzuimbudget. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Ondernemers/ZZP’ers: vergoeding door de zorgverzekering

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij sommige zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining. Aan vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is. De vergoede bedragen liggen in 2019 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket. Onze trainers zijn categorie 1 gecertificeerd.

Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.

Nieuwsgierig naar onze incompany trainingen?

Met Incompany trainingen train je niet alleen individuen maar het heeft ook impact op de context waarin gewerkt wordt. Per medewerker zijn de trainingen goedkoper en het komt ten goede aan de organisatiecultuur.

info incompany workshops & training