helder hoofd wijs hartmoedige interactieduurzaam geluk

Training Mindful Werken | Individueel | Intensief

Ervaar jouw aandachtskracht

Bewust aanwezig zijn op je werk maakt dat je kunt kiezen hoe je omgaat met de uitdagingen van de dag. Of dat nu moeilijke klanten, een stressvolle opdracht of een uitdagende collega is. Of juist verveling in een rustige periode. Je leert hoe je uitdagingen transformeert en daardoor groeit en meer plezier en lichtheid en focus in je werkdag brengt.

Doelen van deze training

 1. Verhoogde mate van bewust aanwezig zijn en concentratievermogen
 2. Innovatieve werkgewoonten: innerlijke rust en werkplezier als basis van je werkdag
 3. Inzicht in eigen stress verhogende patronen en die van anderen
 4. Verbeterde focus en verhelderd denken
 5. Authenticiteit in de relatie met jezelf, collega’s en klanten
 6. Bewust van het effect van aandacht op de wereld
 7. Groei in persoonlijk leiderschap in uitdagende situaties
 8. Bewust aangaan van complexe situaties vanuit een creatieve mind-set

Jouw unieke werkstijl
Je werkt 90.000 uur in je leven! Waardevolle tijd! Je hebt zin om tijdens je werk lekker in je vel te zitten en vanuit ontspanning en je positieve intenties je dag aan te gaan. En je hebt ook veel vragen. Hoe ga ik om met stress. Met werkdruk? Hoe behoud ik focus of juist creativiteit. En hoe ga ik om met die moeilijke collega of dat project wat ik graag wil doen maar niet aandurf.  Ontdek wat aandacht voor je kan doen.

Sta bewuster in je werkende leven.
Geef betekenis aan je dag.

Uit onderzoek blijkt dat we 47% van de tijd zijn afgeleid en ons leven voor een groot deel draait op de automatische piloot. Waar de kans groot is dat je opgaat in gedachten en onbewust reageert vanuit een gesloten mindset en makkelijk meegevoerd wordt door uitdagingen en prikkels om je heen.
Soms werkt dit (een tijd) prima, vaak levert het stress op. Hoe dan ook je werkt niet vanuit je natuurlijk aanwezige potentieel van innerlijke rust en helderheid maar vanuit oude delen van je brein. Deze delen van je brein willen je vaak beschermen voor (sociaal) gevaar, alles houden bij het oude veilige bekende (geen groei) of maken dat je onnodig ‘aan’ blijft staan. Wil je echt een verschil maken kun je vanuit een heel ander vaatje leren tappen. Mindfulness is een natuurlijke vaardigheid die ieder mens kan trainen.

Transformeer oude patronen

Mindfulness leert je niet alleen meer bewust aanwezig te zijn. Het maakt ook dat je gedragspatronen van jezelf en anderen leert herkennen. Daarbij trainen we meteen vriendelijkheid want ons denken is snel geneigd tot innerlijke kritiek. Niets persoonlijks, zo werkt je brein vanuit de oude programmering. We trainen vrijheid; je leert oprechter om te gaan met emoties en gedachten. Dit brengt innerlijke rust en helderheid. Het vertrouwen en de kracht die daaruit voortvloeien kun je de basis van je dag laten worden.

Moeitelozer werken

Je maakt bewust ruimte voor keuze in je werkhouding en contact, plezier, aandacht voor de mensen om je heen en ruimte voor creatieve processen. Moeitelozer werken met meer voldoening.

Training Werken met aandacht

In dit individuele traject innoveer je je werkende leven met de kracht van aandacht. We werken in 10 trainingssessies van 1 uur, fysiek of online over een periode van 3 maanden. Dagelijkse aandachtsoefeningen zijn onderdeel van dit traject en maken het verschil. Geschikt voor MBO & HBO & Master niveau werken en denken.

Programma

Sessie 1 – Intake | Ijkpunt & doelen
Sessie 2 – Stop de sneltrein
Sessei 3 – Bewustzijn gedurende je werkdag
Sessie 4 – Het landschap van Werkstress
Sessie 5 – Aanvaarden als basis voor succesvolle actie
Sessie 6 – EQ – werken met compassie & plezier
Sessie 7 – Open Mind – Connected Mind
Sessie 8  – Creatieve Mind
Sessie 9  – Bouwstenen van werkgeluk
Sessie 10  – Impact van aandacht op de wereld om je heen

Doelen

 1. Verhoogde mate van bewust aanwezig zijn en concentratievermogen
 2. Innovatieve werkgewoonten: innerlijke rust en werkplezier als basis van je werkdag
 3. Inzicht in eigen stress verhogende patronen en die van anderen
 4. Verbeterde focus en verhelderd denken
 5. Authenticiteit in de relatie met jezelf, collega’s en klanten
 6. Bewust van het effect van aandacht op de wereld
 7. Groei in persoonlijk leiderschap in uitdagende situaties
 8. Bewust aangaan van complexe situaties vanuit een creatieve mind-set

Blended leren
Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken thuis en in de werksituatie. We starten met een persoonlijke intake. De inspirerende trainingssessies vinden 1 x in de maand plaats en tussentijds blijf je gemotiveerd door de webinars, de e-coaching en we sluiten af met een sessie gericht op de toekomst.

Past Werken met aandacht bij jou?

Deze training is voor:
Professionals in loondienst en zelfstandig ondernemers.

 • Je bent aan het werk bij een organisatie of als zelfstandige
 • Je bent bereid jezelf beter te leren kennen, ook de minder prettige kanten
 • Je bent in staat dagelijks aandachttraining in te plannen ( 5 – 40 minuten)
 • Je bent bereid deze 4 maanden als experiment zien

Commitment en tijd.

Tijdens de training vragen we je dagelijks minimaal 20 minuten per dag te oefenen. No training no glory. Mindfulness training is zoals leren piano spelen, dat gaat niet lukken door erover te lezen of naar een leraar te luisteren. Je leert door het te doen. Dus ben jij bereid om dagelijks momenten van aandacht, rust en training in te plannen?

Trainers

– Sabine van der Post – Amsterdam
– Yvonne van Iersel – Houten
– Angela Wind – Amsterdam
– Masja Bijman – Midwoud/Alkmaar
– Achim Heinen.- Broek in Waterland/Amsterdam

Startdata

Ieder moment na een intake.

Vergoedingen

Professionals in loondienst: vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget persoonlijke ontwikkeling, preventie of een ziekteverzuimbudget. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Ondernemers/ZZP’ers: vergoeding door de zorgverzekering

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij sommige zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining. Aan vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is. De vergoede bedragen liggen in 2019 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket. Onze trainers zijn categorie 1 gecertificeerd.

Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.

Nieuwsgierig naar onze incompany trainingen?

Met Incompany trainingen train je niet alleen individuen maar het heeft ook impact op de context waarin gewerkt wordt. Per medewerker zijn de trainingen goedkoper en het komt ten goede aan de organisatiecultuur.

info incompany workshops & training