helder hoofd wijs hartmoedige interactieduurzaam geluk

Waarom we mindful leiders & teams nodig hebben

In de komende jaren zullen we met elkaar antwoorden moeten vinden op de uitdagingen van het huidige tijdperk: enorme uitval van mensen door stress & burnout, de sociale ongelijkheid & de klimaatverandering. Deze grote uitdagingen kunnen niet alleen opgelost worden door regeringen, organisaties hebben hierin ook hun verantwoordelijkheid op te pakken.

Daarvoor is een diepgaande verandering van mindset nodig, een kanteling van winstgedreven denken naar betekenisgevend denken. Een denken waarin continu de balans gezocht wordt tussen eigen belang (IK), het belang van het grotere geheel (team, organisatie)(WIJ) en het algemeen belang (WERELD).

Realistische Changemaker; zelfbewust, bewust van de anderen, de omgeving en focus vanuit purpose.

Deze tijd heeft leiders en ondernemers nodig, die het verschil willen maken. En in staat zijn vanuit dit brede perspectief te kijken en te handelen. Een betekenisvolle ondernemer/ leider is iemand die aanwezig is in het moment, en vanuit focus, helderheid, creativiteit en compassie zichzelf en zijn onderneming in dienst stelt van anderen en de wereld.

IK : WIJ : WERELD

Deze kwaliteiten zijn in ieder mens in potentie aanwezig en zijn het fundament van excellent (persoonlijk) leiderschap. Maar als we heel eerlijk zijn, schieten we vaak tekort vanuit deze potentie te handelen. Enerzijds omdat we gevangen zitten in reactieve patronen, anderzijds omdat we in een wereld leven die ons omringt met onbeperkte afleiding. Deze patronen en afleidingen trekken ons weg van het huidige moment en weerhouden ons om naar onze eigen wijsheid te luisteren en vanuit het brede perspectief IK | WIJ | WERELD te kijken.

Mindfulness-based leiderschap

Mindfulness-based Teamontwikkeling

borgen en implementeren de werkvloer

In 4 stappen naar een Mindful organisatie

Hoe wij werken in organisaties:

Mindfulness in Learn & Development

De onboarders beginnen aan de Mindful Basic’s Workshop. Neurowetenschap, stressoren, het effect van mindfulness en open uitnodiging tot bewust werken en meditatie via de MO app.

De Mindful Business Training geeft focus op persoonlijke & zakelijke ontwikkeling middels mindfulness. Meer innerlijke rust, bewustere keuzes, eerlijke en vriendelijke communicatie, creativiteit en duurzaamheid zijn thema’s in deze training.

Borging. Er worden Reboot Workshops aangeboden met actuele thema’s uit de organisatie. Buddies houden elkaar wakker op ontwikkelingspunten en de Interne Ambassadeurs initiëren meditatiebreaks en kunnen met MO’s projectleider sparren over de dagelijkse implementatie van mindfulness op de werkvloer.

Meer informatie projectleider van sabine

Intern Mindfulness Netwerk – Mindful Project Leider

Een van onze interim Mindful Project leiders is co-founder van het EY Mindfulness Netwerk. Middels Webinars & Online trainingen worden medewerkers uitgenodigd mindful te werken en ontwikkelen. Daarnaast werken wij aan de Team Ontwikkelings Trajecten.

Meer informatie van projectleider josta

Bewust Betekenisvol Leiderschap

De leiderschapsontwikkeling bij partner AES is gefaciliteerd door een mix van Groepstraining van lokaal en internationale leiders en lange termijn individuele Leiderschapstrajecten.  Waarbij de individuele training de progressie op teamniveau verhelderd en versneld.

Meer informatie van projectleider olga

Mindfulness Basis + Thema Trainingen

Naast de Mindful Basis Training biedt gemeente Alkmaar middels de Alkmaar Academie haar medewerkers 3 thema trainingen aan. Deze bestaan uit twee individuele sessies om persoonlijke patronen en ontwikkelingswensen te verduidelijken en 4 groepssessies. De huidige trainings thema’s zijn: Afleiding of Aandacht of Werk Prive Balans of Fysieke intelligentie. De trainingen zijn voor iedereen beschikbaar en zijn geschikt voor verdieping en opfrissing van de Mindfulness Basis training.

Meer informatie van projectleider sabine

Het effect

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Download onze whitepaper voor bronnen en meer informatie.

Beoefenaars van mindfulness:

  • hebben een sterkere focus en kunnen zich beter concentreren
  • hebben minder last van stress
  • zijn veerkrachtiger (herstellen sneller na stress)
  • managen hun energie beter
  • zijn creatiever
  • krijgen meer zelfvertrouwen
  • kunnen makkelijker een gezamenlijke visie ontwikkelen 
  • beschikken over een beter geheugen, het reactievermogen wordt sneller en de mentale en fysieke veerkracht nemen toe
  • hebben een groter empathisch vermogen en betere en bevredigende relaties