helder hoofd wijs hartmoedige interactieduurzaam geluk

3. De essentie van welzijn @work | Fundatie 1

Wat is welzijn voor jou?

Dit programma bevat 6 modules die je in je eigen tijd gedurende je loopbaan kunt volgen in je eigen ritme. Keer op keer verdiepen, opfrissen en je ontwikkelen tot de je kern. Ontspannen jezelf zijn op je werk en daarbuiten.

Na een kennismakingsworkshop ( gratis) of mini – intake ( gratis) start je met een powercoaching sessie en onderzoek je aan de hand van het positieve gezondheidsmodel samen met je mentor wat welzijn voor jou betekent. Daarna ben je klaar voor de fundatie waarover je hier meer leest. 

Hoe voelt een lekkere werkdag voor jou? Wanneer zit je lekker in je vel, mentaal helder en ervaar je de innerlijke rust om zelfverzekerd en vol vertrouwen je werk aan te gaan?
Je kunt deze fundatie leggen als groepstraining of individueel.

Doelen van deze training

 1. Verhoog je gevoel van welzijn op je werk
 2. Ervaar meer innerlijke rust, tevredenheid, vertrouwen en zelfliefde
 3. Inzicht in eigen stress verhogende patronen (stamgasten/ego), burn-out en bore-out en betekenis van succes.
 4. Leer wel-zijn en zelfzorg prioriteren 

 

Is welzijn iets dat je kunt trainen? Hoe ervaar je een rustige basis op je werk? Het heeft te maken met je bewustzijn en wijze van aandachtig in het moment kunnen zijn. Zo train je invloed uit te oefenen op je mentale gezondheid, stressgevoeligheid en balans tussen werk en privé. Misschien is het allerbelangrijkste wel het leren prioriteren van mentale gezondheid en welzijn. Stop momenten kunnen inbouwen. 

We  starten met onderzoek naar wat welzijn voor jou is. Daarna trainen we de aandacht grondig voor focus, inzicht en lichaamsbewustzijn. De basis voor emotionele intelligentie.

We oefenen schakelen naar welzijn, zelfzorg en authenticiteit. En dit terwijl je werkt! Je werk is een voedingsbodem voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt getriggerd, afgeleid, raakt overenthousiast, verliest focus, verliest jezelf in perfectionisme, raakt teleurgesteld, werkt grenzeloos, haakt ineens af. Hoe je reageert op je werkzaamheden, collega’s en klanten vertelt alles over jou.

Deze training brengt kwaliteit in je dagelijks werk vanuit de fundering van bewust aanwezig zijn. Je traint om te switchen van onbewust werken op de automatische piloot  naar aandachtig, nieuwsgierig en geïnspireerd werken.

De eerste veranderingen ervaar je in de verbeterde relatie die je hebt met jezelf en je werkomgeving.

Programma

 • Sessie 1 Boostsessie * Waar je ook gaat, daar ben je * Locatie: Leusden 
  Welzijn en universele mentale patronen. Onderwijs over Aandacht. Lichaam-geest reactie. Ont-spanning. Nervus vagus. Adem. Bewustwording van automatische reacties en triggers. Train om met huidige werksituaties om te gaan en bewust van binnen naar buiten te reageren.
 • Sessie 2 Werksessie *Obstakels blokkeren de weg niet; zij zijn het pad * | Online
  Het verzamelen en delen van ervaringen uit het werkveld. Focus op aandachtstraining. Inzichten krijgen door obstakels en uitdagingen te definiëren zonder oordeel.
 • Sessie 3 Inspiratiesessie *Gedachten zijn geen feiten * | Online
  Leren hoe je de geest kunt gebruiken als een nuttige partner in plaats van gedachten die je beheersen. Repetitief denken – piekeren – creatief denken – bewust denken. Onderwijs over hersengolven.
 • Sessie 4 Boostsessie. *Het geheim van een succesvol -werkend- leven*
  Locatie: Leusden
  Hoe gemak, speelsheid en ontspanning je werk heilzamer, leuker en betekenisvoller maken en de kwaliteit van je werkinhoud en relaties verhogen. Emotionele Intelligentie in essentie. Werken vanuit het hart.
 • Sessie 5 Werksessie – “Dit moment is het belangrijkst”
  Van A naar B gaan EN gecentreerd blijven in het moment. Werken vanuit intentie en het stellen van doelen. Aarding en fundamentele samenvatting. Zaadjes voor het volgende blok.

Afrondend Coach gesprek ten behoeve van borging van het geleerde.

Inclusief wekelijks live begeleidende meditatie via Insight Timer ook na de training als onderdeel van de borging van het programma.

Exclusief: powercoaching als start van dit traject. Beslis na de powercoaching of dit programma onderdeel is wat je nodig hebt.

Deze training is voor:
Professionals in loondienst en zelfstandig ondernemers.

 • Je bent aan het werk bij een organisatie of als zelfstandige
 • Je bent bereid jezelf beter te leren kennen, ook de minder prettige kanten
 • Je bent in staat dagelijks te training ( 5 – 40 minuten)

Samen trainen op het werk wordt gepromoot en online begeleide live sessies @insight timer worden regelmatig aangeboden tijdens het programma.

Trainer
 

 

 

 

Sabine van der Post 

Data 2022

  • 8 november 10.00 – 15.00 uur Leusden

  • 17 november 09.00 – 10.30 uur online
  • 29 november 09.00 – 10.30 uur online
  • 7 december 10.00 – 15.00 uur Leusden
  • 15 december 09.00 – 10.30 uur onilne
  • persoonlijk coachgesprek (afsluiting)

Dagelijkse beoefening /huiswerk 10 – 30 minuten
Deelnemers: 8 – 15
Exclusief: powercoach sessie (125,- ) als start van dit traject.

Locatie
Het Coachhuis, Kerkweg 7, 3832 RH Leusden

Vergoedingen

Professionals in loondienst: vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget persoonlijke ontwikkeling, preventie of een ziekteverzuimbudget. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Werk je bij ABNAMRO, KPN of RABOBANK dan vind je deze training in je leerportaal. 

Boek je de training particulier kun je kijken of je zorgverzekering Mindfulness training vergoed ( MO werkt met Categorie 1 trainers) en een gespecificeerde factuur aanvragen bij MO. 

 

 

Nieuwsgierig naar onze incompany trainingen?

Met Incompany trainingen train je niet alleen individuen maar het heeft ook impact op de context waarin gewerkt wordt. Per medewerker zijn de trainingen goedkoper en het komt ten goede aan de organisatiecultuur.

info incompany workshops & training